Receptbeskrivning

Lasagne med vitkål

Ingredienser för
400 g vitkålsblad
500 g fläskfärs
1 st potatis, kokt, riven
1 st ägg
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 msk kinesisk soja
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
0.5 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
1 dl ost, riven


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Dela kålbladen på mitten och skär bort den tjocka mittnerven. Förväll bladen ca 2 min i lättsaltat, kokande vatten. Låt dem rinna av väl.
2. Blanda färsen med potatis, ägg, vitlök, soja, sambal oelek, salt och peppar.
3. Vispa samman mjöl och mjölk i en kastrull. Koka upp under vispning och låt koka 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Varva kål, färs och sås i två lager i en ugnssäker form. Avsluta med ett tredje lager kål och det sista av såsen. Strö över den rivna osten och grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Servera med sallad.

Visningar: 135
Inlagt 2013-05-28 23:29:55