Receptbeskrivning

Köttfärspaj i långpanna

Ingredienser för
4 dl vetemjöl, 240 g
2 dl ggrahamsmjöl, 120 g
0.5 tsk salt
250 g smör
0.75 dl vatten
1 kg nötfärs
4 msk olivolja
1.5 tsk salt
1 tsk peppar, nymald
2 st gula lökar, stora
3 st vitlöksklyftor, stora, pressade
1 g sardeller, ca 50 g
100 g tomater, torkade
1 tsk sambal oelek
1 msk timjan
2 tomater, à 400 g
2 dl rött vin
1 dl vatten
200 g fetaost
100 g svarta oliver
100 g delikatesskapris
4-6 dl matlagningsyoghurt eller avrunnen natu


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Finfördela fettet i mjöl och salt, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och kör ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnslångpanna. Ställ kallt.
2. Bryn färsen i olivolja. Salta och peppra. Tänk på att sardeller, oliver och fetaost ger ytterligare sälta.
3. Hacka lök. Låt den och vitlöken fräsa med.
4. Hacka sardellerna och klipp de torkade tomaterna i bitar. Blanda ned det, sambal oelek, timjan, krossade tomater, rött vin och vatten. Sjud under lock ca 20 min. Färsen ska vara fuktig, men inte alltför blöt.
5. Grädda under tiden pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min.
- Hit kan du förbereda -
6. Fyll pajskalet med färsen, värm färsen om den är kall. Smula över fetaosten. Sätt in långpannan ca 10 min i mitten av ugnen. Strö över oliver och delikatesskapris. Servera med yoghurt och sallad.

Visningar: 125
Inlagt 2013-05-28 23:34:12