Receptbeskrivning
Ingredienser
för
3 msk rapsolja (cirkamängd)
3 tsk röd currypasta (cirkamängd)
2 tsk riven färsk ingefära (cirkamängd)
2 st pressade vitlöksklyftor
165 ml kokosmjölk
400 g krossade tomater
7 dl vatten (cirkamängd)
2 dl gula eller röda linser
0.5 st rödlök
2 dl ärter
1 tsk salt
1 st limefrukt, i skivor
3 tsk röd currypasta (cirkamängd)
2 tsk riven färsk ingefära (cirkamängd)
2 st pressade vitlöksklyftor
165 ml kokosmjölk
400 g krossade tomater
7 dl vatten (cirkamängd)
2 dl gula eller röda linser
0.5 st rödlök
2 dl ärter
1 tsk salt
1 st limefrukt, i skivor
Beskrivning
1. Fräs currypasta, ingefära och vitlök snabbt i olja i en gryta. Tillsätt kokosmjölk, tomatkross och hälften av vattnet och låt kok upp.
2. Skölj linserna och tillsätt dem. Låt koka cirka 30 min eller tills linserna är mjuka. Rör om då och då och späd med resten av vattnet till önskad konsistens.
3. Hacka löken och tillsätt den. Häll i ärterna och smaka av med salt. Servera med ris eller bulgur och lime i skivor att pressa över.
2. Skölj linserna och tillsätt dem. Låt koka cirka 30 min eller tills linserna är mjuka. Rör om då och då och späd med resten av vattnet till önskad konsistens.
3. Hacka löken och tillsätt den. Häll i ärterna och smaka av med salt. Servera med ris eller bulgur och lime i skivor att pressa över.
Visningar: 270
Inlagt 2013-05-28 21:39:02

