Receptbeskrivning

Gul linscurry med ingefära och lime

Ingredienser för
3 msk rapsolja (cirkamängd)
3 tsk röd currypasta (cirkamängd)
2 tsk riven färsk ingefära (cirkamängd)
2 st pressade vitlöksklyftor
165 ml kokosmjölk
400 g krossade tomater
7 dl vatten (cirkamängd)
2 dl gula eller röda linser
0.5 st rödlök
2 dl ärter
1 tsk salt
1 st limefrukt, i skivor


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Fräs currypasta, ingefära och vitlök snabbt i olja i en gryta. Tillsätt kokosmjölk, tomatkross och hälften av vattnet och låt kok upp.
2. Skölj linserna och tillsätt dem. Låt koka cirka 30 min eller tills linserna är mjuka. Rör om då och då och späd med resten av vattnet till önskad konsistens.
3. Hacka löken och tillsätt den. Häll i ärterna och smaka av med salt. Servera med ris eller bulgur och lime i skivor att pressa över.

Visningar: 123
Inlagt 2013-05-28 23:39:02