Receptbeskrivning
Ingredienser för
6 st rödbetor 500 g
2 st gul lök(ar)
1.5 st morot
1 vitkål 250 g
1.5 l vatten
3 msk knorr flytande kalvfond
2 krm svartpeppar, malen
1 st lagerblad
1 tsk salt
1 msk rödvinsvinäger
gräddfil
bröd


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala rödbetor, lök, morötter och ansa vitkålen. Grovriv alla grönsakerna utom en av rödbetorna.

2. Smält matfettet i en gryta. Lägg i och fräs strimlorna ett par minuter. Tillsätt vatten, Knorr kalvfond, peppar och lagerblad. Koka alltsammans under lock på svag värme i 20 - 30 minuter.

3. Finriv den sista rödbetan och tillsätt den strax innan soppan är färdig. Soppan blir vackert röd. Smaka av med salt och vinäger. Servera soppan med gräddfil och grovt bröd.


Visningar: 351
Inlagt 2013-05-28 23:40:11