Receptbeskrivning

Grön ärtsoppa med pepparrot och bacon

Ingredienser för
500 g frysta ärtor
1.5 dl vitt vin
0.5 dl grädde
1 st schalottenlök
salt och peppar
4 bacon
1 pepparrot
gräddfil


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Fyll en kastrull med vatten och koka ärterna.
2. Reducera vinet i en annan kastrull tillsammans med grädden tills hälften återstår.
3. Hacka löken.
4. Mixa ärterna till en slät puré, tillsätt vatten om de inte mixas ordentligt.
5. Häll över ärterna i grädd- och vinreduktionen, tillsätt löken och koka upp allt.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Om du vill ha soppan lite extra skummig innan du serverar den så tillsätt lite lättmjölk och skumma upp med en stavmixer
8. Hacka bacon i småbitar och fräs ordentligt knaprigt
9. Riv pepparroten
10. Servera soppan med baconhacket, gräddfil och riven pepparrot.

Visningar: 238
Inlagt 2013-05-28 23:47:33