Receptbeskrivning

Ajvarkyckling med yoghurt

Ingredienser för
4 ris
900 g kycklinglår
salt och peppar
2 dl ajvar relish
1 vatten
2 gula lökar
1 minimorötter
2 dl matyoghurt


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 200°C.
Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och hälften av ajvar relishen. 
Skala och skär löken i skivor. Lägg lök och morötter runt kycklingen och klicka på resten av ajvar relish, häll på vatten och blanda om.
Stek mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är ca 82˚C.
Servera kycklingen med den ugnsrostade löken, morötterna, en klick matyoghurt och kokt ris eller annat gryn.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på ajvar relish. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: använd ris eller quinoa.
Laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Visningar: 384
Inlagt 2012-01-27 21:45:35