Receptbeskrivning

Sushiris

Ingredienser för
3 dl sushiris
0.5 dl risvinsvinäger
0.5 dl socker
0.5 tsk salt


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Riset ska sköljas mycket noga i kallt vatten. Lägg det i en stor bunke och spola på. Rör om och byt ut vattnet tills vattnet är klart. Sila och spola bort den sista stärkelsen.
2. Lägg riset i en kastrull och häll på kallt vatten. Låt stå och svälla i ca 30 minuter. Salta INTE!
3. Koka upp och sänk värmen till minimum (byt gärna platta från den heta till en mindre varm) och koka vidare under lock i ca 15 minuter eller tills ingen synlig vätska finns kvar. Ta av kastrullen och låt vila under handduk i ca 15 minuter. Häll sen upp riset i en stor, bred skål som INTE får vara av metall.
4. Blanda under tiden risvinäger, socker och salt. Vispa över värme tills allt sockret smält, ta av från plattan och låt svalna.
5. Blanda försiktigt ner vinägern i riset, vänd med en platt spade av trä eller plast så inte risgrynen mosas.

(http://www.kokaihop.se/recept/sushi-betyder-inte-ra-fisk)

Visningar: 346
Inlagt 2013-05-29 17:02:33