Receptbeskrivning

Stekt torsk med surkål

Ingredienser för
600 g torskfilé i 4 bitar
400 g surkål med spad
125 g smör
1 tsk kummin
1 tsk plockad timjan
0.5 st bananschallottenlök finhackad
3 msk stenbitsrom
salt


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Krydda torsken med salt och stek den gyllene i smör.
2. Värm upp surkålen och sila ca 1dl av spadet ned i en annan kastrull, tillsätt lök, timjan och kummin i spadet och koka upp.
3. Tillsätt 125 gram smör i omgångar under vispning tills att du får en tjock emulsion.
4. Tillsätt stenbitsrom i såsen och smaka av med salt.
5. Servera torsken med såsen och surkålen! Gott och super enkelt.

Visningar: 1034
Inlagt 2013-05-30 11:43:01