Receptbeskrivning

Ceviche med torsk

Ingredienser för
300-400 g torskfilé
2 st rödlök, stora
1 st apelsin
5 st citroner
4 dl koriander, finhackad
0.5 st chilli, habanero
1 kg mjöl
200 g margarin
5 dl mjölk
25 g jäst
1 dl socker
2 tsk salt
2 st ägggula
2 dl persilja
2 dl basilika
4 st vitlöksklyftor
2 st lime
3 dl grovsalt.


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. CevicheSkär torsk i små bitar.
2. Skär löken i blad ( Juliana ).
3. Skölj löken i kallt vatten med lite socker, pressa sedan lätt med händerna så vattnet rinner ut.
4. Pressa ut saften från citron och apelsin.
5. Finhacka urkärnat chili samt koriander.
6. Lägg båda safter i en plastskål.
7. Lättsalta och vitpeppat torsken och lägg i safterna samt lök, chili och koriander.
8. Plast och lägg i i kylskåp ca. 2 timmar. Klart.Serverar i ett cocktail glas.
9.
10. BrödVärm ugnen till 250 grader.
11. Smält margarin i en kastrull.
12. Tillsätt mjölken och värm till 37¤c ( fingervarmt )
13. Finfördela jästen i en degskål, lägg sedan vätskan i skålen och rör om.
14. Tillsätt socker, salt och ägg gula sedan lite mjöl i taget tills de blir en smidig deg.
15. Arbeta degen i cirka 5 minuter, tills den släpper skålen.
16. Ta upp degen, mjölad och knådad.
17. Forma i pinne och rulla i fin hackat persilja, basilika och vitlök.
18. Strö över saltet och stänk några droppar lime.
19. Låt den vila 15 minuter.
20. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter.
21. Serveras tillsammans med ceviche.

Visningar: 142
Inlagt 2013-05-30 13:46:24