Receptbeskrivning

Prästens torsk

Ingredienser för
2 kg jordärtskockor, ca
1 msk smör
1 dl grädde, ca
600 g torskrygg
cirka 1 liter saltat vatten
16 st cocktailtomater, på kvist
1 st broccoli
olja
balsamicocrème
15 pepparrot, färsk
timjan, färsk
salt, efter smak
peppar, efter smak


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. JordärtskockspuréSkala och koka jordärtskockorna mjuka.
2. Mixa med smör och grädde.
3. Smaka av med salt och peppar.
4. Torsk och ugnsbakade grönsakerVärm ugnen till ca 100-150 grader.
5. Torka av torsken och bind den med snöre så att det håller formen.
6. Lägg torskbitarna i saltvatten och ställ i kylen i cirka 30 minuter.
7. Lägg fisken i en ugnsfast form tillsammans med grönsakerna. Skiva smörklickar och lägg på fisken. Ringla lite olja över grönsakerna.
8. Ställ i ugnen i ca 15 minuter (eller tills stektermometern i torsken visar 48 grader).
9. Vid serveringServera med färskriven pepparrot över torsken, balsamicocrème ringlat över grönsakerna samt klippt färsk timjan över purén.
10. Servera det smälta smöret i en kanna bredvid.

Visningar: 615
Inlagt 2013-05-30 11:47:28