Receptbeskrivning

Saftig äppelkaka med mandelmjöl

Ingredienser för
2 st äpplen
3.5 dl vetemjöl
3 st ägg
2.5 dl socker
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g smör
0.75 dl grädde
0.75 dl mjölk
1.5 dl mandelmjöl
100 g mandelsplitter


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Äppelkaka med mandelmjölKoka upp gräddmjölken och lägg ner smöret så det smälter.
2. Häll socker och ägg i en bunke. Vispa med elvsip tills det får en fluffig konsistens.
3. Skala och kärna ur äpplen, skär dem i klyftor.
4. Blanda vete- och mandelmjöl, bakpulver och vaniljsocker tillsammans med det smälta smöret och mjölken.
5. Blanda runt alltsammans så det blir en jämn och len smet.
6. Slå smeten i en springform.
7. Placera ut klyftorna i formen längs med sidorna och strö mandelsplittern över hela kakan.
8. In i ugnen på 200 grader i cirka 45 minuter, placera kakan långt ner i ugnen.
9. Om kakan börjar bli mörk innan den är klar, täck den med smörpapper så inte toppen blir bränd.

Visningar: 500
Inlagt 2013-05-30 13:50:14