Receptbeskrivning

Rödspätta med ägg- och kräftsås

Ingredienser för
ingredienser
400 g rödspättafiléer
170 g kräftstjärtar
4 prt ris eller annat gryn
3 ägg
salt och peppar
1 dl vetemjöl
0.5 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl lätt crème fraiche
0.5 citron
ca 1 krm cayennepeppar
0.5 gurka
2 msk smör eller margarin


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tina spättan. Låt kräftorna rinna av. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola dem i kallt vatten. Krydda spättan med salt och peppar och vänd dem i mjölet. Skala äggen, hacka dem och gräslöken. Blanda ägg, gräslök och kräftor med crème fraiche. Riv citronskalet och pressa ur saften. Rör ner citronskal och saft i såsen. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar. Skala och skär gurkan i stavar. Stek fisken i matfettet i en stekpanna 1–2 minuter på varje sida. Servera fisken med såsen, riset och gurkan. För alla Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Visningar: 609
Inlagt 2013-05-31 10:24:29