Receptbeskrivning
			
			
			
			Fiskgratäng med tomat och saffran
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							700 g torsk 
1 kg potatis
4 st stjälkar selleri
1 burk krossade tomater
1 st gul lök
1 g saffran
1 dl vitt vin
1 vitlök
1 tsk tabasco
2-3 dl grädde
100 g smör
20 g dill
2 st äggulor
20 g plockad dill
2 st tomater
salt
svartpeppar
						
					1 kg potatis
4 st stjälkar selleri
1 burk krossade tomater
1 st gul lök
1 g saffran
1 dl vitt vin
1 vitlök
1 tsk tabasco
2-3 dl grädde
100 g smör
20 g dill
2 st äggulor
20 g plockad dill
2 st tomater
salt
svartpeppar
Beskrivning
					
						1. Spritsad potatisSätt ugnen på 175 grader. 
2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
3. Värm upp grädde och smör i en kastrull.
4. Pressa den kokta potatisen och arbeta in gräddsmöret och äggula tills det blir en smidig deg.
5. Häll upp i en spritspåse och spritsa längsmed kanten på en ugnsform.
6. FiskSkär ner fisken i mindre bitar, salta och placera i mitten av ugnsformen.
7. Mixa krossade tomater, vitlök, dill, lök, saffran, tabasco och vittvin.
8. Slå tomatsåsen över fisken.
9. Baka i ugnen i cirka 30-40 minuter.
10. Toppa med selleriblasten som finns i mitten av stjälksellerin.
					
										2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
3. Värm upp grädde och smör i en kastrull.
4. Pressa den kokta potatisen och arbeta in gräddsmöret och äggula tills det blir en smidig deg.
5. Häll upp i en spritspåse och spritsa längsmed kanten på en ugnsform.
6. FiskSkär ner fisken i mindre bitar, salta och placera i mitten av ugnsformen.
7. Mixa krossade tomater, vitlök, dill, lök, saffran, tabasco och vittvin.
8. Slå tomatsåsen över fisken.
9. Baka i ugnen i cirka 30-40 minuter.
10. Toppa med selleriblasten som finns i mitten av stjälksellerin.
Visningar: 586
Inlagt 2013-05-31 10:29:37
				 
					 
			
 




.jpg)
 0 min
  0 min