Receptbeskrivning

Grekiska köttbullar i tomatsås

Ingredienser för
1 dl ströbröd
1.5 dl mjölk
1 gul lök
500 g nötfärs
ca.5-3/4 tsk salt
1 ägg
1 msk hackad färsk eller torkad oregano
200 g fetaost
ca 400 g pastasås
4 prt avorioris
grönsakstzatziki
2 tomater
1 avokado
0.5 gurka
0.5 paprika
ca 1-1.5 dl grekisk yoghurt
salt och peppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C. Lägg ströbröd för att svälla i mjölken. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med salt tills den blir fast. Rör ner ströbrödsblandningen arbeta ner den tills färsen blir fast igen. Tillsätt lök, ägg, peppar, oregano och smula i fetaosten. Blanda och forma färsen till stora köttbullar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen 10-15 minuter. Koka upp pastasåsen och lägg i köttbullarna. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Grönsakstzatziki: Blanda t.ex. tomater, gurka, paprika och avokado i bitar med matyoghurt. Smaksätt med salt, peppar och ev vitlök. Servera köttbullarna med ris och grönsakstzatsiki. För alla Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller PO-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matyoghurt. Lite fetaost (grekisk eller bulgarisk) kan eventuellt tålas.

Visningar: 513
Inlagt 2013-05-31 12:36:20