Receptbeskrivning

Gräddiga köttbullar med oliver och persilja

Ingredienser för
ingredienser
500 g nötfärs
1 dl ströbröd
1.5 dl mjölk
1 gul lök
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
4 soltorkade soltorkade tomater
1 ägg
1 tsk oregano
1 dl riven parmesanost
1.5 tsk salt
3 krm peppar
1 msk olivolja till stekning
2.5 dl matlagningsgrädde
0.5 dl urkärnade kalamataoliver
1 dl grovhackad persilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå ca 5 minuter. Skala och finhacka gul lök, schalottenlök och vitlök var för sig. Hacka de soltorkade tomaterna. Blanda färs, gul lök, soltorkade tomater, ägg, oregano och parmesan med ströbrödsblandningen. Krydda med 2/3 av saltet och 2/3 av pepparn. Forma köttbullar av smeten. Bryn dem runt om i olja i en stekpanna tills de fått fin färg. Tillsätt schalottenlök, vitlök och grädde i pannan. Krydda med resten av saltet och resten av pepparn. Låt småkoka ca 5 minuter. Strö över oliver och persilja. Servera med pasta, potatis eller ris och gärna en grönsallad. För alla Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten och t ex specialpasta.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd, laktosfri mjölk och grädde.  
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Visningar: 763
Inlagt 2013-05-31 10:38:07