Receptbeskrivning

Grundrecept till färsbiffar/köttbullar

Ingredienser för
ingredienser
1 stor gul lök
0.5 msk smör eller margarin
0.5 dl grädde
0.5 dl mjölk
0.5 dl ströbröd
500 g blandfärs eller nötfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 krm peppar
0.5 tsk socker
5 msk smör, margarin eller olja till stekning


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och hacka löken. Stek den mjuk i matfettet och låt kallna. Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter. Blanda färsen med salt. Rör ner ägg, peppar och socker. Blanda löken med ströbrödsblandningen och rör ner den i färsen. Rulla färsen till köttbullar eller forma till biffar som läggs på en vattensköljd skärbräda. Stek dem i omgångar i en stekpanna med matfett. Servera med till exempel kokt potatis eller potatismos, gräddsås och inlagd gurka. För alla Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risersättning. Använd mjölkfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Visningar: 575
Inlagt 2013-05-31 10:38:58