Receptbeskrivning

Fetabiffar och potatissallad med bönor

Ingredienser för
ingredienser
potatissallad
900 g färskpotatis
380 g kokta blandade bönor
290 g urkärnade kalamataoliver
1 rödlök
3 msk senap
3 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
2 msk vatten
salt och peppar
0.5 påse rucola (à 65 g ruccola)
salt och peppar
fetabiffar
1 vitlöksklyfta
0.5 citron
100 g fetaost
ca 500 g nötfärs
0.5 dl vatten
2 msk hackad persilja
0.5 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C. Potatissallad: Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten. Låt den kallna något. Skölj bönorna och låt dem och oliverna rinna av. Skala och skiva löken. Blanda senap och vinäger i en stor skål. Vispa droppvis in oljan till en krämig dressing och tillsätt vattnet. Halvera potatisen och vänd ned den i senapsdressingen. Blanda den krämiga potatisen med bönor, oliver och lök. Smaka av med salt och peppar. Fetabiffar: Skala och finhacka vitlöken. Finriv skalet av citronen. Smula fetaosten grovt. Blanda färsen med vitlök, citronskal, vatten, persilja, salt och peppar. Arbeta in fetaosten. Forma till stora portionsbiffar eller 2 små per portion. Stek dem i oljan tills de får färg. Sätt in dem mitt i ugnen och stek ytterligare ca 7 minuter. Vid servering vänd i ruccolan i potatissalladen och servera till biffarna. För alla Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut fetaosten.

Visningar: 390
Inlagt 2013-05-31 13:55:38