Receptbeskrivning
Bakad potatis med skagenröra
Marie Lundgren via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
4 bakpotatisar fyllning
1 kg räkor (med skal) 2 msk hackad dill
1 dl majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1.5 tsk pressad citron
2 msk finhackad rödlök
dillkvistar
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C. Skölj, borsta och torka potatisarna. Skär ett snitt i varje potatis eller stick några hål. Baka dem mitt i ugnen, ca 50 min eller i mikrovågsugn ca 14 min på full effekt. Skala och hacka räkorna ganska fint. Blanda räkhacket med dill, majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar, pressad citron och rödlök. Låt gärna Skagenröran stå kallt en stund. Skär ett kryss i potatisarna och tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Fyll potatisarna med Skagenröra. Stick en dillkvist i varje potatis.
Visningar: 851
Inlagt 2013-05-31 12:00:03

