Receptbeskrivning

Bakad potatis med skagenröra

Ingredienser för
ingredienser
4 bakpotatisar
fyllning
1 kg räkor (med skal)
2 msk hackad dill
1 dl majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1.5 tsk pressad citron
2 msk finhackad rödlök
dillkvistar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C. Skölj, borsta och torka potatisarna. Skär ett snitt i varje potatis eller stick några hål. Baka dem mitt i ugnen, ca 50 min eller i mikrovågsugn ca 14 min på full effekt. Skala och hacka räkorna ganska fint. Blanda räkhacket med dill, majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar, pressad citron och rödlök. Låt gärna Skagenröran stå kallt en stund. Skär ett kryss i potatisarna och tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Fyll potatisarna med Skagenröra. Stick en dillkvist i varje potatis.

Visningar: 778
Inlagt 2013-05-31 12:00:03