Receptbeskrivning

Bakad potatis med laxröra

Ingredienser för
800 g färskpotatis
1 tsk flingsalt, +1 tsk
1 st rucola, påse (80 g)
600 g varmrökt fisk, t ex regnbåge med skinn och
1 salladslök
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
0.75 dl pressad citron eller apelsin
1 st citron, rivet skal av
2 msk olivolja


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Lägg potatishalvorna på ett ugns-
säkert fat. Ringla över olivoljan. Krydda med lite salt. Stek mitt i ugnen tills de har fått färg och är mjuka, ca 20 min. Blanda den varma potatisen med rucolan och dressingen i en skål.
2. Dela fisken i små bitar. Ansa och strimla salladslöken. Blanda laxen och löken med dressingen. Smaka av med lite salt. Servera fiskröran med potatisen.

Lenas dressing:
Blanda dijonsenap med flytande honung, pressad citron, och rivet skal av 1 citron i en skål. Tillsätt olivolja, lite i taget, under vispning.
Förvara dressingen svalt.

Visningar: 340
Inlagt 2013-05-31 14:01:20