Receptbeskrivning

Cannelloni Arrabbiata

Ingredienser för
ingredienser
1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2.5 krm chiliflakes
1 tsk timjan
2 burkar körsbärstomater (à 400 g) konserver
400 g fryst, tinad bladspenat
1 burk ricottaost (à 250 g)
2 mozzarella (à 125 g)
2 msk olivolja
1.5 tsk salt
3 krm peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Fräs paprikan i olja i en kastrull tillsammans med chiliflakes och timjan. Tillsätt tomaterna. Krydda med 2/3 av saltet och 2/3 av pepparn. Låt koka under lock ca 15 minuter. Pressa vätskan ur spenaten. Blanda med ricottan. Krydda med resterande salt och peppar. Täck bottnen på en form (ca 20 x 30 cm, för 4 port) med hälften av tomatsåsen. Fyll lasagneplattorna med spenatsmet och rulla ihop till rullar. Lägg rullarna i formen. Täck med resten av tomatsåsen och riven mozzarella. Ställ mitt i ugnen 20–25 minuter tills osten har fått fin färg. Servera gärna med en grönsallad. För alla Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: ersätt ricottan med t ex laktosfri färskost och mozzarellan med laktosfri salladsost alt. annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt ricotta och mozzarellan med t ex tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta fri från ägg.  
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Visningar: 800
Inlagt 2013-05-31 12:19:47