Receptbeskrivning

Grillbröd

Ingredienser för
ingredienser
0.3 paket jäst (à 50 g)
2.5 dl kallt vatten
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
ca 6.5 dl vetemjöl (ca 6.5 dl motsvarar ca 4
pensling
olja
flingsalt


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i olja, salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en deg. Häll lite olivolja på degen och vänd runt så att den blir oljad runt om. Låt jäsa ca 1 timme i rumstemperatur övertäckt med bakduk. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 4 eller 8 bitar (för 8 små bröd). Forma dem till runda bullar. Låt dem jäsa övertäckt ca 30 minuter i rumstemperatur. Vill du jäsa längre tid så lägg bullarna på mjölat bakplåtspapper på en bricka, täck med en bakduk. Jäs i kylskåp 1-2 timmar. Kavla eller platta ut degen till tunna kakor och nagga dem med en gaffel. Pensla med lite olivolja och strö på flingsalt. Grädda bröden på grillen tills de blåser upp sig lite, ca 1 minut. Vänd bröden och grädda dem färdigt 1 1/2-2 minuter beroende på värmen. För alla Brödet innehåller gluten men är fritt från laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 168
Inlagt 2013-05-31 14:24:59