Receptbeskrivning

Rabarberkräm

Ingredienser för
500 g rabarber ca 1 liter skuren
4 dl vatten
1 dl socker
3 msk potatismjöl


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skölj och skär rabarbern i bitar. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och koka den mjuk 3-4 minuter.
2. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Ta kastrullen från värmen. Häll i redningen i en fin stråle under omrörning.
3. Koka upp krämen hastigt och rör runt. Strö på socker och låt svalna. Servera med mjölk.

Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Emma Mattsson

Näringsinnehåll:
Kalorier: 169 kcal
Kolhydrater: 32,5 g
Protein: 3,4 g
Fett: 2,2 g

Visningar: 375
Inlagt 2013-05-31 13:17:22