Receptbeskrivning
Lax med rotfrukter och dillvinägrett
Ingredienser
för
1 citron
2 rödlökar
1 dl crème fraiche
1 äggula
2 palsternackor
10 medelstora potatisar
600 g laxfilé
1 kruka dill
1 dl rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
2 rödlökar
1 dl crème fraiche
1 äggula
salt och peppar
2 morötter 2 palsternackor
10 medelstora potatisar
600 g laxfilé
1 kruka dill
1 dl rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C. Riv det yttersta av skalet på citronen. Skala och finhacka löken. Blanda lök, citronskal, crème fraiche och äggula, smaksätt med salt och peppar. Skala rotfrukterna och potatisen, skär dem i 2 cm stora tärningar. Koka rotfrukterna mjuka i saltat vatten, tänk på att morötterna och palsternackorna tar ca 5 minuter längre tid. Lägg laxen i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar, bred på crème fraicheblandningen och sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C. Plocka och grovhacka dillen. Blanda olja och vinäger. Blanda rotfrukterna med vinägrett och dill, smaksätt med salt och peppar. Servera laxen med rotfruktssalladen. För alla Rätten är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Visningar: 626
Inlagt 2013-06-02 11:48:05

