Receptbeskrivning

Stekt torsk med bacon

Ingredienser för
torskfilé
900 g potatis
1 rödlök
0.5 salladskål
1 msk hackad persilja
140 g bacon
1 tsk olja
0.5 msk balsamvinäger
salt och peppar
smör eller margarin
mjölk


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tina torsken. Skala och koka potatisen.

Salta torskfilén med 1 tsk salt och låt den rimma ca 10 min.
Skala löken, strimla den och kålen.
Hacka persiljan.
Dela baconskivorna i halvor.
Stek dem i en het stekpanna. Lyft upp på ett fat.

Stek kålen och rödlöken i oljan.
Tillsätt vinägern.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner persilja och bacon.
Stek torskfiléerna i matfettet i en stekpanna 3-4 min på varje sida.

Mosa potatisen med smör och mjölk till potatismos

Servera torsken med kål, bacon och potatismoset

Visningar: 602
Inlagt 2013-06-08 20:03:52