Receptbeskrivning

Lasagne, vegetarisk med feta

Ingredienser för
2 st lasagneplattor, paket färska
2 st squash, (à 300 g)
2 st lökar, gula
2 st krossade tomater, (à 400 g) burkar
2 msk timjan, hackad
1.5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl crème fraiche, lätt + 1 dl
200 g fetaost
timjan
1 blandad sallad, (150 g)


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär squashen i tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda squash, lök och krossade tomater i en gryta. Tillsätt timjan, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 10 min. Rör ner 1 dl lätt crème fraiche.
2. Klipp eller skär lasagneplattorna i bitar, om det behövs. Varva lasagneplattor och squashröra i en ugnssäker form, översta lagret ska vara plattor. Smula sönder fetaosten och blanda med 1 dl lätt crème fraiche. Klicka röran ovanpå lasagnen.
3. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min. Garnera lasagnen med timjankvistar och servera med blandad sallad. Ca 480 kcal per portion
22 g fett 21 g protein
45 g kolhydrater

Visningar: 488
Inlagt 2013-06-02 18:41:04