Receptbeskrivning

Ceviche på räkor

Ingredienser för
1 kg räkor med skal
2 dl saft av citron eller lime
2 st tomater
1 st grön paprika
1 st röd lök
2 st chilipepparfrukter
1 st vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 msk vinäger
salt
svartpeppar
(oregano)
färsk koriander eller bladpersilja


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala räkorna och lägg dem i saften av citron och/eller lime. Låt marinera i kylen i 4–8 timmar.
2. Ta bort kärnorna på tomaterna och skär tomatköttet i tärningar.
3. Dela och kärna ur paprikan och skär i tärningar. Skala och skiva löken. Hacka chilin fint.
4. Blanda grönsakerna med pressad vitlök, olja, vinäger, salt, peppar och kanske lite oregano. Häll av citrussaften från räkorna.
5. Blanda räkor och grönsaker och strö på det kryddgröna.

Visningar: 800
Inlagt 2013-06-03 13:06:56