Receptbeskrivning

Tom ka gai

Ingredienser för
ingredienser
400 ml kokosmjölk
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning e
1 tsk hackade limeblad
2 citrongräs
4 kycklingfiléer
125 g champinjoner
2 morötter
1 spansk peppar
2 msk finriven färsk ingefära
0.5 påse (à 125 g) salladslök
salt
1 lime


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Koka upp kokosmjölken och kycklingbuljong med limeblad och krossat citrongräs. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 minuter. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skär svampen i tunna skivor. Skala och skiva morötterna. Dela, kärna ur och hacka spansk peppar samt skala och riv ingefäran. Tillsätt kyckling, champinjoner, morötter, chili och ingefära. Låt sjuda tills kycklingköttet är mört, ca 5 minuter. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Lägg salladslöken i soppan och smaka av med salt och pressad limesaft. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 622
Inlagt 2013-06-04 10:56:09