Receptbeskrivning
Risnudlar med ostronskivling, purjolök och sockerärter
Marie Lundgren via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
250 g ostronskivling 1 purjolök
2 vitlöksklyftor
150 g sockerärter
4 prt risnudlar
12 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning
1 msk sesamolja
1 msk matolja
salt och peppar
ev räkor till servering
Beskrivning
Ta bort någon cm av foten på ostronskivlingen. Dela den i lika stora bitar. Ansa och skölj purjolöken. Strimla den fint. Skala och riv vitlöken. Strimla sockerärterna på längden. Koka risnudlarna i grönsaksbuljongen tillsammans med purjolöken 2-3 minuter. Vänd ner sockerärterna och sesamoljan. Stek ostronskivlingen knapriga i matoljan, tillsätt vitlöken mot slutet. Smaksätt med salt och peppar. Strö svampen över nudlarna. Servera nudlarna som de är eller tillsätt räkor. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Näringsberäkningen är beräknad utan räkor.
Visningar: 697
Inlagt 2013-06-04 11:08:01

