Receptbeskrivning

Studentskans havrebröd

Ingredienser för
ingredienser
8 dl havregryn
1 paket jäst (à 50 g)
4 msk hela linfrön
1 msk salt
ca 14 dl vetemjöl
vetemjöl till utbakning
ca 1 l vatten


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Koka upp hälften av vattnet. Häll det över havregrynen i en bunke och rör om. Låt stå ca 15 minuter. Smula jästen i en annan bunke. Häll på resten av kallt vatten och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och havregrynen. Knåda ca 5 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand. Täck med kökshandduk och låt jäsa 30 minuter. Forma degen på mjölat underlag till små portionslimpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Täck med fuktig kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter. Sätt ugnen på 200°C. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt bröden svalna på galler. För alla Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 520
Inlagt 2013-06-04 11:09:35