Receptbeskrivning

Majssoppa med böndipp och rostade tortillas

Ingredienser för
ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 spansk peppar
2 msk olivolja
2 tsk curry
680 g majskorn
1 l höns- eller grönsaksbuljong (vatten och 3 m
400 ml kokosmjölk
salt och peppar
0.5 kruka koriander
böndipp
380 g kokta vita bönor
0.5 dl vatten
1 msk olivolja
0.5 lime (pressad saft)
1 tsk spiskummin
salt och peppar
tortillas
8 tortillabröd
salt
2 krm cayennepeppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka spansk peppar. Fräs de hackade grönsakerna i hälften av olivoljan. Tillsätt curryn efter någon minut och låt fräsa med. Låt majskornen rinna av. Blanda dem med fräset. Tillsätt vatten och fond, låt koka ca 6 minuter. Mixa majsen slät. Tillsätt kokosmjölken och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar. Böndipp: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa dem med vatten, olivolja, limesaft och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Skär tortilla bröden i tårtbitar och pensla dem med resten av oljan. Krydda dem med 1 krm salt och cayennepeppar. Rosta dem i ugnen tills de fått fin färg. Hacka koriander och strö över soppan. Servera soppan med böndippen och tortillabröden. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut tortillan mot glutenfritt tunnbröd.

Visningar: 326
Inlagt 2013-06-04 13:10:11