Receptbeskrivning
Brytbröd med parmesanost
Marie Lundgren via Ica.se
Ingredienser
för
25 g jäst
2 dl kall mjölk eller vatten
0.5 dl olivolja
2 dl riven parmesanost
0.5 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g)
vallmofrö
2 dl kall mjölk eller vatten
0.5 dl olivolja
2 dl riven parmesanost
0.5 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g)
pensling:
ägg vallmofrö
Beskrivning
Lös upp jästen i lite av mjölken i en degbunke. Tillsätt resten av mjölken, oljan, osten och saltet. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg ca 5 minuter. Täck degen med en bakduk och låt jäsa ca 1 timme. Tag upp degen på lätt mjölad bänk och arbeta den. Rulla ut degen till en längd och skär i 15 lika stora bitar (för 15 bitar). Forma dem till runda bullar. Lägg dem i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt bullarna jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200° C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrö. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt brödet svalna på galler.
Visningar: 305
Inlagt 2013-06-04 11:10:56

