Receptbeskrivning

Örtbröd med ost

Ingredienser för
50 g smör eller margarin
2.5 dl mjölk
0.5 pkt jäst (à 50 g)
0.5 msk socker
1 tsk salt
0.5 dl finhackade örter t ex basilika, persilja
1 dl riven ost med stark smak, t ex cheddar
ca 6.5 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
sesamfrö (eller vallmofrö) till garnering


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°C. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av degvätskan och rör tills jästen löst sig. Häll över resten av degvätskan. Tillsätt socker, salt, örter, ost och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt i bunke ca 40 min. Ta upp degen och knåda den. Dela degen i 15 bitar (för 15 st). Rulla varje bit till en bulle, platta till bullen något och skär eller klipp små jack runt om varje bulle. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 250°C. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesam- och vallmofrö. Grädda ca 10 min. Låt bröden svalna under bakduk på galler.

Visningar: 367
Inlagt 2013-06-04 11:11:25