Receptbeskrivning

Plock i pitabröd

Ingredienser för
4 st pitabröd,stora
2 dl bondbönor, plockade
200 g grillad strimlad paprika i olja, på burk
1 stort knippe bladpersilja, sköljt och tork
1 st rödlök, stor
1 st bladsallatshuvud, sköljt och torkat
200 g fetaost
1 dl yoghurt, mild naturell
olivolja
citron
flingsalt, efter smak
svartpeppar, nymald efter smak


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Förväll bönorna ett par minuter i saltat vatten och spola dem sedan i kallt vatten.
2. Kläm ur själva bönan ur det skyddande höljet.
3. Blanda bönorna med lite olivolja och flingsalt.
4. Grovhacka bladpersiljan och skiva löken.
5. Blanda väl och stänk över lite olivolja och kläm i några droppar citron.
6. Salta och peppra.
7. Plocka bladen från sallaten.
8. Mixa fetaost och naturell yoghurt med 1 tsk olivolja.
9. Lägg allt i separata burkar.
10. Låt var och en fylla sitt pitabröd.

Visningar: 368
Inlagt 2013-06-04 15:42:42