Receptbeskrivning
Thaikryddad fläskfilé med stekt ris
Ingredienser
för
400 g fläskfilé
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
0.5 msk ingefära
2.5 dl matlagningsyoghurt
2.5 dl kokosmjölk
msk kalvfond
salt
vitpeppar
1 dl purjolök strimlad
1 dl paprika, röd, i bitar
2 tsk vitlök(ar) finhackad
0.5 tsk kinesisk soja
2 tsk ingefära riven
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
0.5 msk ingefära
2.5 dl matlagningsyoghurt
2.5 dl kokosmjölk
msk kalvfond
salt
vitpeppar
stekt ris
4 prt Ris kokt1 dl purjolök strimlad
1 dl paprika, röd, i bitar
2 tsk vitlök(ar) finhackad
0.5 tsk kinesisk soja
2 tsk ingefära riven
Beskrivning
1. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Ansa, skölj och strimla purjon. Skala och hacka vitlök och ingefära.
2. Bryn köttet i het panna. Fräs vitlök, ingefära och purjolök i lite smör. Fyll på med kokosmjölk, yoghurt, sambal och buljong och låt koka upp. Lägg i köttet och låt sjuda någon minut, krydda med salt och peppar.
3. Ris: Ansa, skölj och strimla purjon, fintärna paprikan och finhacka vitlök och ingefära. Fräs purjo, paprika, vitlök och ingefära. Tillsätt riset och stek tills det är varmt, krydda med soja, salt och peppar.
2. Bryn köttet i het panna. Fräs vitlök, ingefära och purjolök i lite smör. Fyll på med kokosmjölk, yoghurt, sambal och buljong och låt koka upp. Lägg i köttet och låt sjuda någon minut, krydda med salt och peppar.
3. Ris: Ansa, skölj och strimla purjon, fintärna paprikan och finhacka vitlök och ingefära. Fräs purjo, paprika, vitlök och ingefära. Tillsätt riset och stek tills det är varmt, krydda med soja, salt och peppar.
Visningar: 848
Inlagt 2011-04-13 06:52:32