Receptbeskrivning

Vitkålslasagne

Ingredienser för
400 g vitkålsblad
500 g quornfärs
1 st potatis (kokt&riven)
1 st ägg
2 st vitlöksklyftor (pressade)
1 msk soja
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk vetemjöl (sås)
4 dl mjölk (sås)
0.5 tsk salt (sås)
0.5 krm svartpeppar (sås)
2 dl riven ost


  45 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Dela kålbladen på mitten och skär bort den tjocka mittnerven. Förväll bladen ca 2 min i lättsaltat, kokande vatten. Låt dem rinna av väl.
2. Blanda färsen med potatis, ägg, vitlök, soja, sambal oelek, salt och peppar.
3. Vispa samman mjöl och mjölk i en kastrull. Koka upp under vispning och låt koka 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Varva kål, färs och sås i två lager i en ugnssäker form. Avsluta med ett tredje lager kål och det sista av såsen. Strö över den rivna osten och grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Servera med sallad.

(http://www.alltommat.se/recept/Vitkalslasagne-med-hetta-Kristinas-16658)

Visningar: 885
Inlagt 2013-06-07 11:15:18