Receptbeskrivning

Minipizzor med chèvre och persikor

Ingredienser för
ingredienser
1 förp färdig pizzadeg mini-pizzakit (à 520
100 g chèvre doux (mjuk chèvre utan skal)
0.5 rödlök
1 stor persika
crema di balsamico (konc balsamvinäger)
flytande honung
ströbröd av majs (polenta)
flingsalt
nymalen svartpeppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skala och skiva rödlöken. Dela, kärna ur och skiva persikan tunt. Rulla ut pizzadegen och ta ut de utstansade rundlarna, eller skär ut rundlar ur egen Pizzadeg med hjälp av ett litet fat. Pudra en plåt lätt med ströbröd av majs/polenta. Lägg i rundlarna så de får en "panerad" yta. Det gör att degen inte fastnar på gallret. Lägg den "panerade" sidan på gallret och grilla 2–3 minuter, tills den fått lite färg på undersidan. Obs! Grilla utan lock.  Lägg rundlarna med den opanerade sidan i ströbrödet. Tryck ut osten lite med en kniv över pizzorna. Fördela rödlök och persikor över.  Lägg tillbaka pizzorna på grillen. Grilla nu med lock. Temperaturen bör vara 225– 250°C när locket är stängt. Låt pizzorna bakas klara och tills osten smält lite. Ta bort dem från värmen och ringla över lite balsamico och honung. Salta och peppra lätt och servera. För alla Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg eller köp färdig botten.
Gör laktosfri: välj mjölkfri pizzabotten. Ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost.
Gör mjölk- proteinfri: välj mjölkfri pizzabotten. Ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Visningar: 372
Inlagt 2013-06-07 19:56:19