Receptbeskrivning

Mexikanska bönburgare med basilikaguacamole

Ingredienser för
ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 förpackning kokta kidneybönor (à 380 g)
1 burk chunky salsa gärna tropical (à 300 g)
1.5 tsk sambal oelek
200 g osaltade cashewnötter
2 dl ströbröd
0.5 dl finhackad persilja
1 tsk salt
basilikaguacamole
3 avokador
0.5 röd paprika
0.5 dl hackad basilika
2 msk färskpressad limejuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar
tillbehör
8 pitabröd
3 tomater i skivor
1 rödlök i skivor
8 salladsblad
ketchup alt chilisås


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skala och finhacka löken. Fräs den i olja i en stekpanna ca 2 minuter. Skala och pressa i vitlöken. Fortsätt fräsa ca 2 minuter. Ta från värmen. Häll av och skölj bönorna och tillsätt dem i pannan. Rör ner salsa, sambal oelek och hälften av cashewnötterna. Häll allt i en matberedare och mixa tills det är grovhackat. Rör ner ströbröd, persilja och salt. Låt svalna. Guacamole: Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Kärna ur och finhacka paprikan. Mosa avokadon och blanda med paprika, basilika, limejuice, salt och peppar. Forma 8 biffar (för 8 st). Grovhacka resten av cashewnötterna. Vänd bi€tarna i hacket. Grilla några minuter på varje sida. Pensla pitabröden med vatten och värm dem på grillen eller i ugn enligt anvisning på förpackningen. Servera bönburgarna med tillbehören och guacamole i pitabröden. För alla Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och glutenfria pitabröd.
Gör laktosfri: använd ströbröd och pitabröd utan mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd ströbröd och pitabröd utan mjölk.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg och kontrollera brödet.

Visningar: 296
Inlagt 2013-06-07 19:55:58