Receptbeskrivning

Moussedröm med vit choklad och jordgubbar

Ingredienser för
ingredienser
jordgubbsmousse
500 g jordgubbar (500 g motsvarar 1 liter)
5 gelatinblad
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde
vit chokladmousse
2 gelatinblad
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
jordgubbar till servering


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Så här gör du- texten är avsedd för 14 bitar. Börja med jordgubbsmoussen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Ansa och mixa jordgubbarna till en slät puré med stavmixer eller i matberedare. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden för sig. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och lägg dem i den varma purén. Smält dem under omrörning på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av jordgubbspurén. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden. Klä insidan av en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) med plastfolie, låt folien gå en bit över kanten. Häll smeten i formen. Ställ i frysen 4 timmar. Vit chokladmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Finhacka chokladen. Vispa 2 dl av grädden fluffigt, ställ i kylen. Koka upp resten av grädden i en kastrull. Ta från värmen. Ta upp gelatinbladen och lägg i kastrullen. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Vispa äggulorna. Rör ner dem i chokladblandningen. Vänd därefter ner den vispade grädden, lite i taget. Häll chokladmoussen på den frysta jordgubbsmoussen. Ställ i kylen. Låt stå minst 3 timmar före servering. Garnera med jordgubbar. För alla Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 230
Inlagt 2013-06-07 17:55:43