Receptbeskrivning
Jordgubbspaj
Anna Edling via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
pajskal
3 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver
1 krm salt
0.5 dl socker
150 g smör
fyllning
500 g jordgubbar (500 g motsvarar 1 liter) 1 dl vispgrädde
1 ägg
0.5 dl socker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
till servering
vaniljvisp eller vaniljglass Beskrivning
Sätt ugnen på 175ºC. Skal: Nyp ihop mjöl, bakpulver, salt, socker och smör skuret i bitar till en deg, antingen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar). Fyllning: Ansa och skiva jordgubbarna. Lägg dem på bottnen. Vispa ihop grädde, ägg, socker, potatismjöl och vaniljsocker tills det blir lite fastare. Häll smeten över jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter, tills pajen stannat och fått fin färg. Till servering: Servera gärna med vaniljvisp eller glass. För alla Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt pajbottnen med glutenfritt pajdegsrecept.
Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ till smör och grädde. Ersätt vaniljvisp med laktosfri grädde och smaksätt den med vanilj, eller bjud med laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett. Byt grädde mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd mjölkfri grädde smaksatt med vanilj, eller bjud mjölkfri glass till servering.
Gör glutenfri: ersätt pajbottnen med glutenfritt pajdegsrecept.
Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ till smör och grädde. Ersätt vaniljvisp med laktosfri grädde och smaksätt den med vanilj, eller bjud med laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett. Byt grädde mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd mjölkfri grädde smaksatt med vanilj, eller bjud mjölkfri glass till servering.
Visningar: 547
Inlagt 2013-06-07 17:55:39

