Receptbeskrivning

Ugnspannkaka med bacon och äpple

Ingredienser för
ingredienser
2.5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
0.5 tsk salt
3 ägg
280 g tärnat bacon
1 äpple
till servering
250 g keso (cottage cheese)
2 dl lingonsylt
2 rårivna morötter


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C. Vispa ihop vetemjöl, hälften av mjölken och salt till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa ihop. Sätt in en ugnssäker form ca 20 x 30 cm (för 4 port) mitt i ugnen några minuter så att den blir varm. Lägg i baconet och låt det steka mitt i ugnen ca 10 minuter Dela, kärna ur och skär äpplet i tärningar. Lägg dem formen och häll över smeten. Grädda pannkakan mitt i ugnen 35-40 minuter. Servera med cottage cheese, lingonsylt och rårivna morötter. För alla Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut cottage cheese.

Visningar: 785
Inlagt 2013-06-08 19:32:47