Receptbeskrivning
Belgisk köttgryta - Carbonnades Flamandes
Ingredienser
för
50 g smör
200 g gul lök
1 kg grytbitar av nöt
2 msk vetemjöl
4 dl ljust öl
1 msk farinsocker
2 tsk salt
1 msk vinäger
1 lagerblad
1 tsk timjan
2 tsk dijonsenap
1 dl halvtorrt, smulat bröd
200 g gul lök
1 kg grytbitar av nöt
2 msk vetemjöl
4 dl ljust öl
1 msk farinsocker
2 tsk salt
1 msk vinäger
1 lagerblad
1 tsk timjan
2 tsk dijonsenap
1 dl halvtorrt, smulat bröd
Beskrivning
1. Skala och hacka löken. Hetta upp fettet i en gryta och mjukstek löken tills den är ljust brun. Höj värmen och tillsätt köttet.
2. Strö över mjölet och späd med ölet. Tillsätt salt, vinäger, lagerblad och timjan. Sjud grytan i ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
3. Tillsätt senapen. Rör ner brödsmulorna, lite i taget, till önskad konsistens. Blir grytan för tjock späs den med mer öl. Servera potatis och grönsaker till.
2. Strö över mjölet och späd med ölet. Tillsätt salt, vinäger, lagerblad och timjan. Sjud grytan i ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
3. Tillsätt senapen. Rör ner brödsmulorna, lite i taget, till önskad konsistens. Blir grytan för tjock späs den med mer öl. Servera potatis och grönsaker till.
Visningar: 2641
Inlagt 2013-06-08 20:53:45