Receptbeskrivning

Belgisk köttgryta - Carbonnades Flamandes

Ingredienser för
50 g smör
200 g gul lök
1 kg grytbitar av nöt
2 msk vetemjöl
4 dl ljust öl
1 msk farinsocker
2 tsk salt
1 msk vinäger
1 lagerblad
1 tsk timjan
2 tsk dijonsenap
1 dl halvtorrt, smulat bröd


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och hacka löken. Hetta upp fettet i en gryta och mjukstek löken tills den är ljust brun. Höj värmen och tillsätt köttet.
2. Strö över mjölet och späd med ölet. Tillsätt salt, vinäger, lagerblad och timjan. Sjud grytan i ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
3. Tillsätt senapen. Rör ner brödsmulorna, lite i taget, till önskad konsistens. Blir grytan för tjock späs den med mer öl. Servera potatis och grönsaker till.

Visningar: 2530
Inlagt 2013-06-08 20:53:45