Receptbeskrivning

Choklad- och pumpakaka

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning

Hemligheten? Pumpa! Det gör det sådär lagom krämigt. Konsistensen blir liksom…. Chokladkaka. Fast bättre! (och om du inte har det går det nog bra att göra med sötpotatis).

Ingredienser:
1 ägg
1 dl pumpapuré
3 msk blötlagda chia (ca 1 msk torrvara)
1/2 dl bovetemjöl
2 msk kokosmjöl
1/2 msk bakpulver
3 msk kakao
1/2-1 dl sötning (torr)
1 msk coconut manna ( eller 1/2 msk kokosolja & 1/2 msk kokosmjölk)
2 msk vatten.

......Frosting.......
1 dl Färskost
1/2 dl Sukrin Melis
Gojipulver eller annan smaksättning

Vispa samman ägget & pumpapurén med coconut manna, häll sedan i resterande efter hand – vattnet sist för att spä smeten lite. Söta gör du efter smak – 1/2 dl så blir det mörk lite bitter smak, med 1 dl så blir det mer chokladsött.

Olja en form med löstagbara kanter – jag har en som är ganska liten/mellanstor, har du en stor form så dubbla receptet. Sätt in i ugnen på 200 grader och ha koll på kakan. Som vanligt glömmer jag bort att ha koll på tiden men när den stelnat på toppen men fortfarande är lite mojsig i mitten så är den klar. Runt en tjugo minuter.

Alternativ: Har du inte chia går det bra att använda linfrö eller kanske psylliumfrön. Istället för bovetemjöl går det bra med soja, mandel eller kikärtsmjöl. Om du inte har pumpapuré (recept finns här på M&M) så kan du istället göra sötpotatispuré på samma sätt…

Frostingen har jag inga exakta mått på men blandade runt 1 dl färskost med 1/2 dl sukrin melis (florsockerform) och lite gojipulver.
Smaksättning på frosting kan man ju göra med precis vad som – kakao, vanilj, proteinpulver, färska bär osv.
I alla fall – dekorera kakan när den svalnat och ställ i kyl så frosting stelnar.

Visningar: 399
Inlagt 2013-06-13 11:01:53