Receptbeskrivning

Äpplekaka med fluffig topp

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
TIll en kaka
2 ägg
1 3/4 dl socker
3 msk vaniljsocker
2 ¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Ev. malen kardemumma

Äppleklyftor av ca 3 skalade äpplen, kanel, ägg att pensla med och pärlsocker evtuellt falgad mandel

Gör så här:
Vispa ägg och socker, rör i vetemjöl, vaniljsocker, eventuellt kardemumma och bakpulver. Häll smeten i en smord o brödad form med avtagbar kant. Fördela äppelbitarna jämnt över kakan tryck ner dom något i smeten, strö över kanel ganska rikligt, pensla rikligt med uppvispat ägg och strö sist över pärlsocker och mandel om så önskas. Grädda ca 35-40 min på 175 grader.

Variant: färska bär, rabarber eller annan frukt istället för äpplen, pepparkakskryddor i smeten, finrivet apelsinskal i smeten, hackad choklad

Visningar: 156
Inlagt 2013-06-13 19:19:29