Receptbeskrivning

Karins cannelloni

Ingredienser för
24 st cannellonirullar
2 st mozzarellaostar, (à 125 g)
1 burk ricottaost, (250 g)
0.5 kruka basilika
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 st lök, gul
75 g salami
1 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
1 msk honung, flytande
2 krm cayennepeppar
400 g blandfärs
2 st vitlöksklyftor
1 st köttbuljongtärning
1 burk tomater, krossade (400 g)
1 msk balsamvinäger
1 krm svartpeppar, nymald
2 dl parmesanost, riven


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Mosa 1 1/2 mozzarella med en gaffel och blanda med ricotta. Hacka basilikan och blanda ner i oströran tillsammans med salt och peppar.
2. Fyll cannellonirullarna med oströran, enklast gör man det genom att spritsa i röran med spritspåse. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.
3. Sås: Skala och finhacka löken.  Skär salamin i små tärningar. Fräs den i olja i en gryta. Tillsätt tomatpuré, honung och cayennepeppar och fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt färsen. Skala och pressa över vitlöken.
4. Tillsätt salami och buljongtärning. Häll över krossade tomater och vinäger. Låt puttra under lock 10-15 min.
5. Häll såsen över cannellonirullarna. Peppra och strö över parmesan. Skär resten av mozzarella i skivor och lägg överst i formen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
6. Servera med romansallad och rädisor och gärna ett glas italienskt rödvin.

Visningar: 475
Inlagt 2013-06-14 09:41:24