Receptbeskrivning
Äpplekaka med fluffig topp
Ingredienser
för
Beskrivning
TIll en kaka
2 ägg
1 3/4 dl socker
3 msk vaniljsocker
2 ¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Ev. malen kardemumma
Äppleklyftor av ca 3 skalade äpplen, kanel, ägg att pensla med och pärlsocker evtuellt falgad mandel
Gör så här:
Vispa ägg och socker, rör i vetemjöl, vaniljsocker, eventuellt kardemumma och bakpulver. Häll smeten i en smord o brödad form med avtagbar kant. Fördela äppelbitarna jämnt över kakan tryck ner dom något i smeten, strö över kanel ganska rikligt, pensla rikligt med uppvispat ägg och strö sist över pärlsocker och mandel om så önskas. Grädda ca 35-40 min på 175 grader.
Variant: färska bär, rabarber eller annan frukt istället för äpplen, pepparkakskryddor i smeten, finrivet apelsinskal i smeten, hackad choklad
2 ägg
1 3/4 dl socker
3 msk vaniljsocker
2 ¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Ev. malen kardemumma
Äppleklyftor av ca 3 skalade äpplen, kanel, ägg att pensla med och pärlsocker evtuellt falgad mandel
Gör så här:
Vispa ägg och socker, rör i vetemjöl, vaniljsocker, eventuellt kardemumma och bakpulver. Häll smeten i en smord o brödad form med avtagbar kant. Fördela äppelbitarna jämnt över kakan tryck ner dom något i smeten, strö över kanel ganska rikligt, pensla rikligt med uppvispat ägg och strö sist över pärlsocker och mandel om så önskas. Grädda ca 35-40 min på 175 grader.
Variant: färska bär, rabarber eller annan frukt istället för äpplen, pepparkakskryddor i smeten, finrivet apelsinskal i smeten, hackad choklad
Visningar: 514
Inlagt 2013-06-14 09:44:33

