Receptbeskrivning

Baconomfamnad kycklingfilé med vitlök

Ingredienser för
1 st vitlöksklyfta
800 g kycklingfilé, förp om 4 färska filéer
salt, efter smak
peppar, efter smak
140 g bacon, 1 pkt
14 st potatisar fast sort, medelstora
75 g smör
salt
2 dl matlagningsgrädde, laktosfri
60 ml kycklingfond, flytande
40 st ruccola, små blad (ca)
4 st körsbärstomater
30 ml crema di balsamico
2 krm basilika, hackad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. KycklingSätt ugnen på 175 grader.

2. Pressa vitlöksklyftorna.

3. Stek kycklingfiléerna tills de får en färgad yta.

4. Salta och peppra efter behag.

5. Gör ett fint snitt i kycklingfilén och lägg i vitlöken.

6. Linda 2 skivor bacon runt varje filé.


7. Lägg i ugnsfast form, in mitten av ugnen i 45 minuter.
8. PotatisSkär ut cylinderformade potatisar med hjälp av en multiring.

9. Skär bort topp och botten. Potatisen skall kunna stå upp vid servering.


10. Koka på svag värme i saltat vatten med smöret, i ca 15 minuter.
11. SåsKoka upp kycklingfond och matlagningsgrädde.

12. Låt sjuda på låg värme i ca 15 minuter.

13. SalladServera rätten med en handfull ruccola och körsbärstomater skurna som en stjärna.

14. Ringla balsamvinäger och strö en nypa basilika över som avslutning.

Visningar: 598
Inlagt 2012-01-29 14:02:28