Receptbeskrivning

Bings marängtårta

Ingredienser för
ingredienser
maräng
8 äggvitor
2 tsk ättiksprit (12%)
1 tsk vaniljsocker
4 dl socker
garnering
100 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
ca 2-2.5 l bär


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C. Maräng: Vispa äggvitor, ättika och vaniljsocker till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget. Vispa igen tills blandningen är hård och blank. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en ring på ca 30 cm i diameter (för 10 port). Bre ut marängsmeten. Sänk ugnsvärmen till 125°C och sätt in marängen. Grädda den i mitten av ugnen i ca 1 timme. Låt marängen svalna. Garnering: Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och ringla den över marängen. Vispa grädden och ansa bären. Dekorera tårtan precis innan det är dags att servera den. För alla Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör mjölkfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet. Byt grädden mot havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.

Visningar: 179
Inlagt 2013-06-16 10:14:18