Receptbeskrivning
Mascarpone- och jordgubbstårta
Anna Edling via Ica.se
Ingredienser
för
1 l jordgubbar
1.5 dl socker
200 g finhackade hasselnötter
1 dl socker
0.5 dl punsch
250 g mascarpone
tårtbotten
3 äggvitor 1.5 dl socker
200 g finhackade hasselnötter
fyllning
6 äggulor 1 dl socker
0.5 dl punsch
250 g mascarpone
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C. Vispa äggvitor och socker vitt och pösigt. Rör försiktigt ihop med nötterna. Fördela smeten i två lika stora smorda formar (om du gör 1 tårta, 8 portioner). Alternativt rita två cirklar 22 cm i diameter på bakplåtspapper och lägg på en plåt. Fördela smeten i cirklarna. Grädda i ca 25-35 minuter. Sjud äggulor, socker och punsch på svag värme under omrörning tills det tjocknar. Låt svalna och vispa ner mascarponen. Fördela krämen över tårtbottnarna. Lägg samman dem och dekorera med jordgubbar. Servera direkt. Bottnarna och mascarponekrämen kan göras i förväg, men vänta med att lägga samman tårtan.
Visningar: 572
Inlagt 2013-06-16 08:14:53

