Receptbeskrivning

Jacob Wismars baljgryta med basilika och chèvre

Ingredienser för
2 dl stora vita bönor
2 dl kokta svarta bönor
1 dl kokta röda linser
0.5 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olja
400 g (1 burk) krossade tomater
2 dl vatten
3 msk vit balsamvinäger
0.5 msk honung
salt och svartpeppar
0.5 kruka färsk basilika
100 g chèvre
0.5 dl fågelfrön
1 dl svarta sesamfrön
1 dl vita sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Fågelfrön: Blanda samman fröerna.
2. Finhacka löken och vitlöken.
3. Fräs dem i olja på medelvärde och tillsätt krossade tomater, vatten, balsamvinäger och honung.
4. Koka i cirka 10 minuter.
5. Lägg i bönorna och linserna och låt grytan bli varm.
6. Smaka av med salt och peppar och rör ner färska basilikablad.
7. Toppa grytan med smulad chèvre och Fågelfrön.

Visningar: 624
Inlagt 2012-01-29 15:06:35