Receptbeskrivning

Groddat bovetebröd

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Groddnigen i sig tar några dygn – men det är väl värt det! Lägg helt bovete i en skål och fyll skålen med vatten. Låt det ligga i blöt över natten. Skölj av på morgonen (ordentligt!) och låt det ligga kvar i skålen. Skölj av var fjärde timme (o du kan annars går de bra två gånger efter jobb) under två dygns tid. Jag är inte så noga med det eftersom jag inte är hemma – men de måste vara fuktigt för att grodda. Efter två dygn har du lagom långa svansar på groddarna.

Jag använde 7 d groddat bovete och körde i en matberedare till en kladdig deg – hällde i flingsalt, massvis av basilika, 1/2 dl vatten och 2 tsk bakpulver och mixade samman allt till en jämn smet. När allt var mixat blandade jag ner 2,5 dl hela solrosfrön och hällde över i bakplåtspappersklädd brödform. 175 grader i ugnen runt 40-60 minuter.

Smaksätt med din favoritkrydda (persilja etc..)

http://liveitloveit.shapemeup.se/2013/01/14/groddat-bovetebrod/

Visningar: 199
Inlagt 2013-06-17 16:32:51